15.02.2019

Tiedote 14.2.2019

Teksti ja kuvat: Tuomo Lankinen

Aloitetaan kesästä 2018. Kisajärjestäjien kesken uutta kautta suunnitellessa oli alusta asti tarkoituksena rakentaa kaikille avoin matalan osallistumiskynnyksen kiipeilykisojen kiertue, jossa osakilpailuja kiertämällä voi kerätä pisteitä kuten aikaisempinakin vuosina. Uutuutena tälle kaudelle haluttiin tuoda mukaan superfinaali, jossa oli tarkoituksena ratkaista liigan voitajat. Kisakonseptin kärkiajatuksena oli rakentaa superfinaalista liigan kärkisijat ratkaiseva jännitysnäytelmä isojen arvokisojen tyyliin. Superfinaaliin pääsisivät kauden aikana viisi eniten pisteitä kerännyttä kiipeilijää naisten ja miesten sarjasta.Säännöt ja kilpailuformaatti kuvattiin ennen kauden alkua julkaistussa tiedotteessa, mutta valitettavasti julkaistun tiedotteen sanamuoto ei ollut täysin yksiselitteinen ja ilmeisesti osalle kiipeilijöistä jäi epäselväksi miten kausi etenee. Osaltaan tähän varmasti vaikutti se, että kisajärjestäjien ennen kauden alkua yhdessä pohtima superfinaaliratkaisu oli kovin erilainen aikaisempiin Boulderliigakausiin verrattuna, joissa parhaat palkittiin nimenomaan koko kauden kokonaispisteiden eikä yhden ratkaisevan kisan perusteella.

Kauden edetessä epätietoisuus kiipeilijöiden keskuudessa lisääntyi ja Boulderliigaa organisoivat henkilöt vastailivat viesteihin parhaansa mukaan. Valitettavasti myös osaan noista viesteistä päätyi ristiriitaista tietoa.

Tämän tiedotteen tarkoituksena on korjata mahdollisia väärinkäsityksiä ja täsmentää loppukauden kulku, jotta ”työrauha” palautuu niin kiipeilijöiden kuin kisajärjestäjien keskuuteen.

Miten tästä eteenpäin?

Boulderliigan kausi 2018-2019 jatketaan loppuun alkuperäisen suunitelman mukaan. Kiipeilijät voivat kerätä osakilpailuista pisteitä. Kilpailijan kokonaispisteet lasketaan viiden parhaan osakilpailun tuloksen mukaan. Kiertueen osakilpailuista viisi eniten pisteitä kerännyttä naista ja miestä otetaan Espoon avoimen karsinnan jälkeen järjestettävään superfinaaliin. Mikäli superfinaalipaikkaan oikeutettu kilpailija ei pääse osallistumaan superfinaaliin, otetaan hänen tilalleen  kauden kokonaispisteissä seuraavana oleva kilpailija. Boulderliigan voittajan titteli ja rahapalkinnot jaetaan tämän superfinaalin perusteella. Palkinnot naisten ja miesten sarjoissa ovat seuraavat:

1. sija 1000€
2. sija 500€
3. sija 250€

Mahdollisissa tasatilanteissa finaalin jälkeen kiipeilijän sijoituksen ratkaisee kauden viiden parhaan osakilpailun pisteet.Tämän alkuperäisen suunnitelman lisäksi Boulderliigan järjestäjät ovat päättäneet palkita myös eniten viidestä osakilpailusta kauden aikana pisteitä keränneet kiipeilijät naisten ja miesten sarjasta. Kiertuepisteiden TOP 3 naisten ja miesten sarjoissa palkitaan seuraavasti:

1. sija 500€
2. sija 250€
3. sija 125€

Mahdollisessa tasatilanteessa palkintorahat jaetaan tasatilanteeseen päätyneiden kiipeilijöiden kesken.

Koko kauden kokonaispistetaulukkoa on vaivanneet tekniset ongelmat ovat viimeisimpien tietojen mukaan vihdoin taittumassa ja pistetilanne saadaan ajantasaiseksi toivottavasti jo lähipäivinä.

Osakilpailut Oulussa ja Espoossa

Kauden toiseksi viimeinen osakilpailu käydään Oulun kiipeilykeskuksessa lauantaina 16.2. Ouluun saapuu reitintekotaitoa ulkomaita myöden kun pääreitintekijäksi saapuu venäläinen maailman-cup tähti Rustam Gelmanov! Luvassa on siis maailmanluokan reittejä ja varmasti hienot kisat Oulun uudessa boulder-hallissa!

Kauden viimeinen osakilpailu järjestetään Boulderkeskuksen Espoon hallissa 9.3.2019. Espoon kisassa järjestetään normaali avoin karsintakierros, johon kuka tahansa voi osallistua. Ilmoittautuminen ja pääsymaksu Espoon kisaan suoritetaan normaalisti Problematorin kautta. Espoon karsinnassa voi vielä kerätä pisteitä koko kiertueen pistepottiin eli karsintakierroksen jälkeen lasketaan kiertueen kokonaispisteet, jolloin selviää ketkä pääsevät kamppailemaan kauden pääpalkinnoista. Osakilpailussa ratkeaa siis kauden kärki, joten luvassa on varmasti hieno spektaakkeli taattuun BK:n tyyliin! Espoon kisoista on tulossa myös livestream, mutta aina kannattaa muistaa, että boulderointi on parasta paikanpäällä, joten olet lämpimästi tervetullut seuraamaan kilpailuja Espooseen!