31.10.2016Boulderliiga Kuopiossa 19.11.2016

Boulderliigakauden kolmas osakilpailu järjestetään Savon sydämessä Kuopiossa, jossa kisaisäntänä toimii VOEMA kiipeilykeskuksen väki. Ennen Kuopion kisaan siirtymistä katsastetaan lyhyesti liigan kokonaistilanne tällä hetkellä.

Toisen osakilpailun jälkeen naisten sarjaa johtaa Anna Laitinen voitoilla molemmista jo järjestetyistä osakilpailuista. Laitisen kiipeily varsinkin kilpailujen finaaleissa on ollut mykistävää seurattavaa kaikkien finaalireittien taipuessa muutamilla yrityksillä. Naisten sarjan kakkostilaa hallitsee Niini Vartia tasaisilla kisasuorituksilla (2. ja 3. sija edellisissä kisoissa) ja kolmannella sijalla vain kymmenen pisteen päässä toisesta sijasta Anitra Taskinen.

Miesten sarjan johdossa 180 pisteellä painaa Ilari Kelloniemi voitolla (Tampere) ja toisella sijalla (Lappeenranta). Kelloniemen kannoilla seuraa 140 pisteellä Tomi Nytorp ja kolmantena Lappeenrannan kisan voittanut Andy Gullsten, joka missasi Tampereen osakilpailun Itävallan reissun vuoksi. Mies on kuitenkin erittäin kovassa kunnossa, joten tilanne saattaa muuttua mikäli Gullsten osallistuu jäljellä oleviin kilpailuihin.Kuopion osakilpailu Kalakukkoboulder 19.11.2016

Boulderliigan kolmannessa osakilpailussa Kuopiossa kilpailu aloitetaan tutulla neljän tunnin karsintakierroksella. Karsinnan päätyttyä klo 16:00 pidetään kahden tunnin tauko ja finaalit aloitetaan klo 18:00.

Finaaleihin pääsee viisi kilpailijaa molemmista sarjoista ja finaali käydään Jam Sessions konseptilla, jossa kaikki finalistit yrittävät reittejä vuorotellen kiipeilijöiden nähdessä toistensa suoritukset. Ryhmällä on 6 minuuttia aikaa reitin kiipeilyyn ja ajan loputtua kierros käydään loppuun. Sama finaalikonsepti oli käytössä Tampereen avauskisassa ja Kuopion viimevuoden kisoissa ja se on saanut kiitosta niin kilpailijoilta kuin yleisöltä.

Kilpailussa on jaossa boulderliigapisteitä tavalliseen tapaan (pisteet sijojen mukaan: http://boulderliiga.fi/index.html). Koko kiertueen kolme parasta molemmista sarjoista palkitaan rahapalkinnoin! Kokonaiskiertueen voittaja palkitaan 750€, toinen 500€ ja kolmas 250€ shekeillä. Palkinnot jaetaan Boulderliigan päätöskisoissa Kiipeilyareenalla 18.3.2017.

Kuva: © Samuli Räikkönen
Ilmoittaudu mukaan Kuopion kisoihin: http://boulderliiga.fi/kuopio.html

Huom! Ilmoittaudu ja maksa kisamaksu jo ennakkoon yllä olevan linkin kautta. Kisapaikalla ilmoittautuminen EI ole mahdollista. Kisapaikkoja rajoitetusti, joten kannattaa ilmoittautua saman tien!


Paikka
Kilpailu järjestetään VOEMAlla osoitteessa Kaivotie 23. Autoille löytyy parkkitilaa hallin pihasta (sisäpihan puolelta). Lisätietoja paikasta voit katsella myös VOEMAn sivuilta www.voema.net


Kuva: © Samuli Räikkönen

Aikataulut

Torstaina 17.11. VOEMA avoinna rajoituksin (kisaseinä ei käytössä). Perjantaina 18.11 VOEMA on kokonaan suljettu kisavalmistelujen takia!

Lauantaina 19.11.2016
Ovet auki klo 11
Kisainfo klo 11.45
Karsinta klo 12 – 16
Tauko klo 16 – 18
Finaalit klo 18 alkaen
Finaali ohi n. klo 20 mennessä
Tulokset
Palkinnot

Tietoa asiakkaille ja katsojille
Viimeisetkin reitit puretaan perjantaina 18.11.2016, joten mieltä kaihertavat projektit kannattaa hoitaa sitä ennen pakettiin. Kisaseinä on suljettuna torstaina, mutta kiipeämään pääsee köysiseinille sekä toisen puolen bouldereille. Perjantaina koko VOEMA on suljettu kisavalmistelujen takia.

Lauantaina kisoja pääsee seuraamaan paikan päällä ilmaiseksi. Sen lisäksi Boulderliigan facebook sivuille lähetetään livekuvaa tapahtumasta, jos et pääse paikalle. Paikanpäälle tuleville katsojille suosittelemme klo 18 alkavaa finaalia, joka todennäköisesti tarjoaa kisojen näyttävimmät suoritukset.

Osa karsintareiteistä ja finaalireitit jätetään seinille kisojen jälkeen, joten niitä pääsee testaamaan sunnuntaista alkaen. Kisojen jälkeen helpompia reittejä tehdään seinille lauantai-illasta lähtien ja normaali reittimäärä saavutetaan parin viikon sisällä kisoista.

Kuva: © Samuli Räikkönen


Reittitiimi
Anssi Venho jatkaa pääreitintekijänä myös Kuopion kisoissa. Kuopiossa Anssi saa rinnalleen toisen maineikkaan reittivelhon eli VOEMAn isännän Sami Romppaisen. Romppaisen kisareittien rakennustaitoa olemme saaneet ihailla jo pitkin kesää ja syksyä VOEMAn Instagramissa, jonne Sami on viikoittain lisännyt ”Problem Of The Week” videon. Ajatuksena VOEMAn posseilla on ollut tehdä viikoittain vaihtuva reitti, joka noudattelee tyyliltään kisakiipeilyreittejä akrobaattisilla liikkeillään ja runsaalla boksien käytöllä.

Playlistillä viikon reittejä VOEMAlta:Ruumiin ja hengen ravintoa
Kisailijoille järjestetään paikanpäälle myös ruokailu. Cateringin toteuttaa paikallinen yritys Fit Wok. Tarjolla siis terveellistä ja ravitsevaa wokkia sekä liha että kasvis vaihtoehdoilla. Annoksen hinta 10€.

HUOM! Ruokailu vain sen ennakkoon tilanneille! Maksu hoidetaan paikanpäällä.

Tee tilaus laittamalla sähköpostia osoitteeseen info@voema.net tai höpisemällä asiasta VOEMAn tiskillä.

Yleensä Kuopiossa on kunnostauduttu myös jatkojen rintamalla. Vihreää valoa näytellään jälleen näiden osalta, eli palkintoseremonioiden jälkeen lyödään K-18 lappu luukulle ja käynnistetään palautumisprosessi sopivalla hengen ja ruumiin ravinnon  harmonialla.

P.S. Kylillä kiertää sitkeä huhu, jonka mukaan asiansa osaava ihminen soittelisi rytmejä ja musiikkeja jonkin masiinan avulla. Samat laululinnut ovat kielineet myös peseytymiseen liittyvistä valmisteluista. Nämä ovat kuitenkin vain huhuja, joista tulossa lisätietoa mahdollisesti vielä ennen kisaa... ;)

Kuopiossa on totuttu järjestämään erittäin onnistuneet kisat erinomaisilla reiteillä, eikä tämä vuosi tee poikkeusta! Kannattaa siis lyödä päivä kalenteriin ja laittaa kisapaikka varaukseen samantien!

Nähdään savossa!