14.02.2019

Teksti: Tuomo Lankinen
Kuvat: Tuomo Lankinen & Risto Jauhiainen (Ladeo)
Video: Voema - Kuopion kiipeilykeskus & Lasse Hartikainen

Boulderliigakausi 18-19 kausi lähestyy hyvää vauhtia kohti puoliväliä ja on aika luoda katsaus kiertueen kokonaistilanteeseen ja tuleviin kisoihin!


Tänä vuonna kokonaiskiertueen palkintosijoille päästäkseen kilpailijalla tulee olla Suomen verokortti. Seuraavissa kokonaistuloksissa näkyy siis vain Suomen verokortilla operoivat henkilöt, jotka liigan sääntöjen mukaan voivat voittaa kokonaiskiertueen. Ulkomaalaiset saavat toki myös jatkossa osallistua yksittäisiin osakilpailuihin. Espoon kisan päätteeksi järjestetään Boulderliigafinaali, jossa kisailevat koko kiertueen kokonaispisteissä viisi parasta miestä ja viisi parasta naista eli kiertueen finaalissa nähdään tällä kaudella vain suomalaisia.

Kokonaistulokset:

Miesten sarjassa Axel Lindfors on ollut murskaavan ylivoimainen. Axel on ollut kaikkien osakilpailujen paras suomalainen ja johtaa kokonaistuloksissa 300 pisteellä. Axelin kovasta kunnosta kertoo myös hiljattain Oulun köysikiipeilyn suomenmestaruuskisoista napattu Lead SM titteli! Toisena miesten sarjassa on tällä hetkellä Max Reinhardt 165 pisteellä ja kolmantena Tommi Haapala 145 pisteellä.


Naisten sarjassa on puolestaan melko paljon miesten sarjaa tasaisempi. Naisten sarjaa johtaa Katariina Haime 230 pisteellä, Nea Tuohimaan seuratessa toisena 220 pisteellä ja kolmantena Emmi Rautkylä 180 pisteellä.

Kiertueen kokonaispisteisiin lasketaan kunkin osallistujan viisi parasta osakilpailutulosta eli varsinkin naisten sarjassa mitä tahansa saattaa vielä tapahtua!Alkukauden osakilpailuihin on osallistunut jonkin verran myös ulkomaalaisia osallistujia varsinkin Venäjältä ja nähtiinpä Lahdessa jopa maailman cup tason kiipeilyä Vadim Timonovin voittaessa osakilpailun. Myös Lappeenrannan osakilpailuun osallistui pari autollista kiipeilijöitä Pietarista. Jää nähtäväksi osallistuuko ulkomaalaisia myös loppukauden osakilpailuihin.

Kalakukkoboulderit Voemalla lauantaina 24.11.2018!

Kausi jatkuu tulevana viikonloppuna maailman navassa Kuopion Voemalla! Osakilpailu kamppaillaan perinteisissä Kalakukkobouldereissa lauantaina 24.11. Kilpailuun on vielä muutamia paikkoja vapaana eli kipin kapin ilmoittautumaan jos huippuhyvät reitit kiinnostavat ja Savolainen urheilujuhla suinkin mahtuu kalenteriin! Voemalla reittejä tekevät Sami Romppaisen ohella muu talon väki ja tiimiä saapuu vahvistamaan Ilari Kelloniemi Boulderkeskukselta.

KALAKUKKOBOULDER 2017 KOOSTE from VOEMA - Kuopion kiipeilykeskus on Vimeo.

Kuopion kisan jälkeen kiertue ottaa suunnan yhä syvemmälle itään kun kisatuoksina siirretään Joensuun Ote-kiipeilykeskukseen tammikuun lopussa 26.1.2019!