17.08.2016

Boulderliigan kauden avauskilpailu 17.9.2016 – Tampereen Kiipeilykeskus

Kauden avauskilpailuun on aikaa enää reilu kuukausi, joten on aika suunnata katseet kohti Tampereen Kiipeilykeskusta.

Ensimmäiseen kisaan lähdetään kauden alussa puhtaalta pöydältä. Jo ensimmäisessä kisassa saadaan osviittaa siitä, kenen kesätreenit ovat sujuneet odotetusti. Entä onko tällä kaudella luvassa uusia yllättäjiä? Nämä selviää syyskuun puolessa välissä kun suomikiipeilyn joukot iskevät vastakkain Tampereella!

Tampereella kisaemäntänä toimii aina energinen Emma "träditsirpula" Karjalainen, joten hehkeä meno kisoissa on taattu!

Ilmoittaudu mukaan osoitteessa www.boulderliiga.fi/tampere


Kuva: Sami Federley

Kisa-aikataulu
Tampereen kilpailu käydään siis Tampereen kiipeilykeskuksessa osoitteessa Mäntyhaantie 2. Kisakeskuksen ovet avautuvat klo 10. Kisan avoin karsinta alkaa klo 11 ja kestää neljä tuntia. Avoimen karsinnan jälkeen luvassa on parin tunnin tauko, jonka aikana finaalireitit kasataan seinälle. Finaalit käydään viimekauden Kuopion ja Lappeenrannan kilpailuista tutulla ”Jam-sessions” meiningillä, jossa finalistit näkevät toistensa yritykset.

Päivän aikataulu:
Ovet auki klo 10:00
Open- karsinta alkaa klo 11:00
Karsinta päättyy klo 15:00
Tauko klo 15:00-17:00 (ruokailu Namastessa)
Finaalit klo 17:00
Homma ohi viimeistään klo 20:00

Video: rannari.fi


Reitintekijät
Pääreitintekijänä Tampereella joukkoa johtaa aikaisemmassa blogitekstissä esitelty Anssi Venho. Tampereelle on tilattu kisoja varten uusia bokseja mm. Suomen kovimmalta kiipeilevältä puusepältä eli Tomi Nyytorpilta, joten uutta kivaa on luvassa myös paikallisille kiipeilijöille!

Anssia Tampereella avustavat TK:n paikalliset trendsetterit eli Tommi Rytinki ja Mikko Hannunniemi. Reitinteon ohella herrojen hommiin kuuluu reitinteon käytännön asioiden organisointi, ja pääreitintekijän avustaminen.

Paikalliset tekijät odottavat kauden alkua innolla, sillä luvassa lienee Boulderliigan komein kausi. Reitintekoon panostetaan entistä enemmän ja Tampereellakin kisareittien laatua painotetaan määrän sijaan. Paikalliset tekijät ovat innoissaan myös vierailevan reitintekijän saamisesta paikanpäälle. Tuohan uusia tekijä aina uutta näkemystä reitintekoon tutuille seinille.

Reitintekotiimin täydentää Tuukka Peteri. Tuukka treenailee nykyään Helsingissä, mutta kisaviikonloppuna matka suuntautuu Tampereelle reittihommiin viimevuoden tapaan. Tuukalla on kiipeilykokemusta viitisen vuotta niin sisältä kuin ulkoa ja myös Tamperelainen ulkokiipeily on miehelle tuttua. Omien sanojensa mukaan Tuukka odottaa tulevaa kautta innolla. Varsinkin kiertävän reitintekijän konsepti kiinnostaa. Itsekin yhden kauden kisoja kiertäneenä Tuukka toteaa, että kisojen määrän vähentäminen on hieno juttu. Nyt kisoihin pystyy treenaamaan paremmin ja intoa kisojen kiertämiseen on enemmän kun joka toinen viikonloppu ei ole kisoja.

Ruoka ja juomahuolto
Kilpailijoille järjestetään ruokailu kisapäivänä. Lisäksi kisailijat saavat ilmoittautumisen yhteydessä mukaansa kilpailijan selviytymispakkauksen, josta löytyy kilpailunumeron lisäksi pientä evästä. Kilpailijanumerot tulee palauttaa kisan jälkeen TK:n vastaanottotiskille.


Kuva: Sami Federley
Iltamenot
Kilpailun jälkeen iltaa jatketaan perinteisin menoin TK:n saunalla, joka sijaitsee hallin välittömässä läheisyydessä Siemensin talossa. Eväspuolena jatkoilla on tarjolla makkaraa. Saunatiloihin voi ottaa mukaan myös omaa evästä ja palautusjuomat oman maun mukaan.

Tälle Tampereen retkelle kannattaa siis varata omat pyyhkeet ja saunaeväät mukaan!

Medialle
Tampereen osakilpailu on osa koko Suomen kiertävää Boulderliiga-kiertuetta. Kiertueen tiedotteen löydät täältä. Kattavat lisätiedot kiertueesta löydät kiertueen internetsivuilta www.boulderliiga.fi.

Lisätietoa Tampereen kilpailuista antaa Tampereen kiipeilykeskuksen Janne Sievänen (janneättmerkkitampereenkiipeilykeskus.fi)

Ilmoittautuminen Tampereen kisaan on avattu! Eipä muuta kuin kipinkapin ilmoittautumaan mukaan! Lisätietoja ja kiertuetunnelmia pitkin kautta Boulderliigan Facessa.